Fundagen

Vorig jaar hebben wij een aantal leuke dagen georganiseerd met kinderen van 8 t/m 18 jaar bij wie thuis één of meerdere gezinsleden chronisch ziek zijn of een lichamelijk en/of psychische beperking hebben. Deze jongeren noemen we Jonge Mantelzorgers.

Samen met een aantal partners, zoals Straathoekwerk en het Jeugdteam organiseren wij ook dit jaar speciaal voor hen Fundagen: 3 dagen in het jaar waarbij deze kinderen weer even kind kunnen zijn, plezier kunnen maken en niet hoeven te denken aan zorg. 

Save the date: 21 maart! 

 

In 2019 hadden we al twee geslaagde Fundagen: het uitje naar Outdoorpark Almere en een zeer geslaagd SinterKerstenNieuw feest bij BAAZ in Assendelft, dat door diverse Zaanse ondernemers, waaronder Zuiver en New York Pizza, werd gesponsord. Zo’n 20 kinderen en jongeren waren daarbij en voor 2020 hopen we dat er nog veel meer kinderen meedoen. Want 1 op de 4 kinderen is een jonge mantelzorger! 

Hoi! Wij wijn Sophia en Caroline en wij hebben een boodschap voor je!

FUNDAGEN

Dit jaar hebben wij 3 dagen in de planning. De eerste Fundag is op 21 maart in Westzaan, waar we samen gaan koken! Een gezellig, ontspannen en heerlijk uitje, dat we uiteraard afsluiten met samen onze kookcreaties opeten. Deze dag wordt begeleid door een aantal professionals van het Sociaal Wijkteam, Jeugdteam en Straathoekwerk en vrijwilligers. Ouders gaan in principe niet mee.

Voor meer informatie over de Fundagen kun je contact opnemen met Caroline of Sophia van het Sociaal Wijkteam. Zij zijn te bereiken op 075-20 600 19 of stuur een mail naar team6@swt.zaanstad.nl  

logo 1