Het Sociale Winkeltje

Op woensdag 9 juni 2021 is Het Sociale Winkeltje in Saendelft gestart. Deze nieuwe ontmoetingsplek verenigt mensen, ideeën en initiatieven uit de wijk. Het Sociale Winkeltje biedt een huiselijke plek waar iedereen welkom is. Hier kunnen mensen hun verhaal delen en vragen stellen, andere mensen ontmoeten en plannen smeden, voor zichzelf én voor de wijk. Het Sociale Winkeltje is te vinden in het hart van Winkelcentrum De Saen, Kaaikhof 7.

Er kan van alles in Het Sociaal Winkeltje: anderen ontmoeten, leuke en leerzame dingen doen.
Er wordt naar mensen geluisterd en als dat nodig is word je op weg geholpen.
Ook is dit de plek om opmerkingen of ideeën over de wijk te bespreken. Deze ideeën kunnen hier doorgroeien tot daadwerkelijke initiatieven voor de wijk.
In het winkeltje zullen ook steeds meer uiteenlopende activiteiten worden georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan een expositie, creatief café, informatiebijeenkomsten over brandpreventie, starters op de woningmarkt of gezonde leefstijl. Inloopspreekuren komen er van de wijkwethouder, Sociaal Wijkteam en Zaankanters Voor Elkaar. De locatie kan ook als startpunt dienen voor wandelgroepen of ‘prikkers’ die de wijk helpen schoon te houden.  
Op deze manier maken we het leuker in Assendelft en Saendelft. Samen maken we er een sociaal winkeltje van!

Elke inbreng is waardevol
Heb je een goed idee en wil je een activiteit voorstellen? We horen het graag! Ook is er behoefte aan gastheren en gastvrouwen! Op deze plek kan iedereen zijn stem laten horen. Hoe meer mensen het Sociaal Winkeltje vormgeven, hoe vaker de deur open zal staan.

Het betreft een pilotfase van 6 maanden waarin de gemeente het pand huurt en het Sociaal Wijkteam Assendelft-Westzaan het beheer en de activiteiten coördineert. De intentie is om Het Sociale Winkeltje na de pilotfase voort te zetten.
De initiatiefnemers zijn de Winkeliersvereniging De Saen, het Gezondheidscentrum Saendelft, het Sociaal Wijkteam Assendelft-Westzaan, de Wijkmanager van Assendelft, Odion en Local Heroes. Zij hopen veel nieuwe partners aan het winkeltje te verbinden en er een groot succes voor de wijk van te maken.

Bereikbaar
Het Sociale Winkeltje is te vinden aan Kaaikhof 7 in Saendelft. Het is vooralsnog geopend op woensdag en vrijdag van 10 tot 17 uur. De wijkmanager is er op woensdag, het Sociaal Wijkteam op vrijdag. Andere betrokkenen zullen per toerbeurt aanwezig zijn.
Voor actuele informatie: kijk op het raam van Het Sociale Winkeltje. Ook is er de facebookpagina Het Sociale Winkeltje. Mailen of bellen kan ook: hetsocialewinkeltje@gmail.com of 06-22701230 / 075-2060019 (Anja Burger, opbouwwerker van het Sociaal Wijkteam Assendelft-Westzaan) of 06-52361837 (de wijkmanager David Kooi). Maar kom vooral langs! 

 

 Sociaal Winkeltje