Mantelzorg nieuwsbrief

Bent u iemand die langdurig zorg of hulp verleent aan partner, ouder, kind, buur of vriend omdat hij of zij ziek of gehandicapt is? Dan is deze Zaanse Mantelzorgkrant voor u!

De eerste Zaanse Mantelzorg nieuwsbrief is een feit! Alle Sociaal Wijkteams en de gemeente Zaanstad hebben de handen in een geslagen om een mooie nieuwsbrief te maken voor alle Zaanse mantelzorgers. 

Verleent u langdurig zorg of hulp aan uw partner, ouder, kind, buur of vriend omdat hij of zij ziek of gehandicapt is? Dan bent u mantelzorger.
Onder mantelzorg vallen allerlei soorten hulp en zorg: huishoudelijke hulp, praktische steun, verzorging, verpleging, begeleiding, administratieve taken, toezicht en emotionele steun. Dit zijn meestal taken die dagelijks terugkomen.

Het Sociaal Wijkteam biedt informatie, ondersteuning en een ontmoetingsplek voor mensen die intensief voor een naaste zorgen. U kunt met ons sparren over uw situatie. U krijgt inzicht over de mogelijkheden om uw mantelzorgtaken zo te organiseren dat uw naaste goede zorg krijgt en u het als mantelzorger zelf ook goed kan volhouden.

Wilt u ook de eerste mantelzorg nieuwsbrief lezen? Kijkt u dan hier !

Wilt u in de toekomst ook de nieuwsbrief ontvangen? Op de pagina Mantelzorg van het Sociaal Wijkteam kunt u zich aanmelden. U kunt ook direct hier klikken.