Hulp en zorgvragen

 

Als je partner dementie heeft

Contactgroep Als je partner dementie heeft.

Als je partner dementie krijgt, verandert er heel veel voor jullie samen. Opeens word je naast partner ook mantelzorger. Het lucht vaak op als je hierover kunt praten met mensen die hetzelfde meemaken. Vaak is een half woord genoeg om elkaar te begrijpen. Ook kan het praktische tips opleveren.

Voor mensen in Zaanstad wiens partner een vorm van dementie heeft is er de Contactgroep ‘Als je partner dementie heeft’. De groep komt iedere eerste donderdag van de maand een uurtje bij elkaar, van 13.30-14.30 uur. De locatie is in het gezellige Sociale Winkeltje midden in het winkelcentrum in Assendelft. De groep wordt begeleid door Anja Burger van Sociaal Wijkteam Assendelft|Westzaan en casemanagers dementie Danielle Geijs en Cherida Brinkkemper van Evean.

Waar? Het Sociale Winkeltje, Kaaikhof 7, 1567 JP Assendelft
Dag? Iedere eerste donderdag van de maand
Tijdstip? 13.30 - 14.30 uur
Aanmelden? Neem contact op met Sociaal Wijkteam Assendelft Westzaan via T: 075 2060019 of M: team3@swt.zaanstad.nl
Meer informatie? Neem contact met ons op.

 

Sociaal Maatje

Kun je een maatje gebruiken? Iemand die je ndersteunt thuis? Onze maatjes zijn er écht voor je. Zij bieden een luisterend oor, ondernemen samen een activiteit of ontlasten jouw mantelzorger.

of 

Wil je graag een maatje zijn? Wij zijn op zoek naar sociale maatjes (vrijwillgers) voor bewoners die door verschillende gebeurtenissen in het leven kwetsbaar geworden zijn of in een sociaal isolement zijn geraakt. Bekijk voor meer informaties bij onze vacatures.

Sociaal Maatjes via het Sociaal Wijkteam worden ingezet bij diverse situaties. Denk bijvoorbeeld aan een gezin waar door ziekte of andere problemen niet voldoende aandacht kan zijn voor de kinderen. Of bij ouderen in een isolement, bij mensen met dementie of Niet Aangeboren Hersenletsel, bij mensen met een lichamelijke beperking of psychische of psychiatrische klachten. Ook kan een vrijwilliger een mantelzorger ondersteunen of voor korte momenten vervangen.

Een Sociaal Maatje zal worden gekoppeld aan een deelnemer, er wordt goed gekeken naar een geschikte match. Als het klikt kan er samen worden afgesproken wat de invulling precies is, hoelaat en hoevaak er een afspraak zal komen.

Meer informatie? Neem contact met ons op.