Menno Simonszstraat

Welkom bij het Sociaal Wijkteam Zaandam Zuid

Bent u op zoek naar hulp, ondersteuning, zorg of een luisterend oor?
Heeft u vragen over welzijn, wonen, zorg, werk, dagbesteding, financiën, (geestelijke) gezondheid of relaties? Maakt u zich zorgen over een buur of kennis?
I.v.m. de corona-maatregelen hebben wij onze dienstverlening moeten aanpassen:
• Alle medewerkers werken zoveel mogelijk vanuit huis en zijn op hun 06 nummer of email te bereiken.
• Wilt u contact met het SWT dan kan dit telefonisch van 9.00-17.00 uur. Telefoonnummer: 075-3040033. We bekijken hoe we u op afstand zo goed mogelijk kunnen helpen.
• Het SWT is ook goed per mail bereikbaar. Team11@swt.zaanstad.nl U krijgt de zelfde of de volgende werkdag bericht terug.
• Er vinden aangepaste activiteiten plaats met name op gebied van jongerenwerk, schoolbegeleiding en eenzaamheid

Zodra reguliere activiteiten weer plaats gaan vinden (wellicht in aangepaste vorm) zullen wij deze op de website melden.


Dank je wel!

 

Voor alle activiteiten in Zaandam Zuid, ga naar:

zaandamzuid.info

 

Of kunt u iets heel erg goed waar anderen iets aan kunnen hebben, zoals bijvoorbeeld omgaan met administratie en formulieren? Of klussen? Of leuke dingen doen? Of iets heel anders…? Het Sociaal Wijkteam pakt problemen én kansen graag samen met u aan om u (weer) op weg te helpen.

Vragen? Neem contact op!
Heeft u vragen of problemen? Neem dan contact met ons op of kom bij ons langs.
Openingstijden:
Wij zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. Het kan zijn dat het druk is en u een voicemail krijgt. Wij bellen dan uiterlijk de volgende werkdag voor 13.00 uur terug.

Contactgegevens:

Sociaal Wijkteam Zaandam Zuid
Wilgenstraat 11
1505 TE Zaandam
075-3040033

 

 

Stuur een e-mail

team11@swt.zaanstad.nl

 

 

Heb je een goed idee voor de buurt of de wijk? Klik hier.

 


Toegang jeugdhulp vanaf 24 augustus

 

Opgroeien en opvoeden gaat meestal vanzelf. Maar het kan af en toe ook lastig zijn. Misschien heeft u vragen of is er uitgebreidere (jeugd)hulp nodig. Vanaf 24 augustus 2020 verandert er iets in de toegang naar jeugdhulp. Vanaf 24 augustus 2020 kunt u zich aanmelden voor het Jeugdteam bij het Centrum Jong en het Sociale Wijkteam.

Voor al uw vragen over kinderen, rond gezondheid, opvoeden, opgroeien en specialistische jeugdhulp, kunt u terecht bij het Centrum Jong.

 

Daarnaast kunt u bij Sociale Wijkteams vragen stellen over jeugd en gezin. Centrum Jong en Sociale Wijkteams werken samen met het Jeugdteam en zorgen dat er voor ieder kind en gezin de juiste hulp komt. Dat varieert van een spreekuur van een jeugdverpleegkundige of pedagoge tot een doorverwijzing naar uitgebreidere hulp van het Jeugdteam of een specialistische jeugdhulporganisatie.

 

Ook goed om te weten dat op diverse scholen ook al zorgcoördinatoren en interne begeleiders aanwezig zijn, die weten hoe het inzetten van jeugdhulp werkt. Trek tijdig aan de bel, want zo voorkomt u dat problemen groter worden of de situatie uit de hand loopt. U kunt zich dus niet rechtsreeks aanmelden bij het Jeugdteam.

 

U kunt wel altijd terecht bij het Sociaal Wijkteam en Centrum Jong.

 

 

filmpje over rechten en plichten Participatiewet en Aanpak.

 

Wanneer u geen inkomsten heeft om in uw levensonderhoud te voorzien, komt u onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor een bijstandsuitkering. De bijstandsuitkering is bedoeld om tijdelijk in uw levensonderhoud te voorzien, totdat u weer een baan heeft gevonden. Voor de bijstandsuitkering gelden andere regels dan bijvoorbeeld voor de WW-uitkering. De hoogte van uw bijstandsuitkering is afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden, mogelijkheden en middelen. De gemeente Zaanstad zorgt voor de uitvoering van de bijstandsuitkering, maar helpt u tegelijkertijd bij uw zoektocht naar werk. Want uiteindelijk weer aan de slag kunnen, dat blijft natuurlijk het belangrijkste doel. Deze film informeert u over de bijstandsuitkering, de voorwaarden, uw rechten en plichten én wat de gemeente voor u kan doen om u te helpen werk te vinden.

 

https://youtu.be/7myZkRemGDA