Icoon Mantelzorgondersteuning

Voor al uw vragen op het gebied van welzijn, zorg, werk & inkomen, wonen en gezinsrelaties.

Mantelzorg - informatie en tips

Wat is mantelzorg?
Als iemand langdurig en/of intensief voor zijn naaste zorgt, vanwege ziekte of beperking, dan noemen we dit mantelzorg. Onder mantelzorg vallen allerlei soorten hulp en zorg: huishoudelijke hulp, praktische steun, verzorging, verpleging, begeleiding, administratieve taken, toezicht en emotionele steun. Dit zijn meestal taken die dagelijks terugkomen. U bent mantelzorger als uw partner, ouder, kind, familielid, of soms een buur of vriend, extra hulp en aandacht van u nodig heeft dan gebruikelijk.

Waar vindt u advies en ondersteuning?
Het Sociaal Wijkteam is de plek om informatie, advies en ondersteuning te krijgen. Dat kan voor uw naaste zijn of voor uzelf. Onze wens is dat u de zorg zo kunt organiseren dat uw naaste goede zorg krijgt en uzelf niet over uw eigen grenzen gaat. U kunt contact leggen met het Sociaal Wijkteam in uw eigen wijk of in de wijk waar uw naaste woont. Alle contactgegevens vindt u links op deze pagina.

Dag van de Mantelzorg: Speciaal voor u!
Op vrijdag 8 november vieren we in Zaanstad de Landelijke dag van de Mantelzorg. Een dag waarop we mensen die zorgen voor een ander gaan verrassen. Want mantelzorg is niet vanzelfsprekend!

Er zijn die dag gezellige bijeenkomsten georganiseerd, verspreid over de Zaanstreek. U wordt onthaald met wat lekkers en er zal een gezellige activiteit zijn. Elke locatie vult dit op eigen wijze in, dus......laat u verrassen. Ook hebben we een klein cadeautje klaarliggen. Omdat u het verdient!

Het programma bekijken en aanmelden.

Als u niet naar een bijeenkomst komt kunt u een cadeautje ophalen bij een Sociaal Wijkteam. Reserveer hier uw cadeau

Mantelzorgwaardering
De gemeente waardeert enorm wat u vrijwillig doet als mantelzorger of jonge mantelzorger. Dit komt tot uiting in de Zaanse mantelzorgwaardering. Meer informatie: Zaanse Mantelzorgwaardering