Zaandam

Samen werken aan een levendige, actieve en ondersteunende wijk waar het prettig toeven is!

Samen werken aan een levendige, actieve en ondersteunende wijk waar het prettig toeven is!

Welkom bij het Sociaal Wijkteam van Poelenburg

Belangrijke mededeling!

I.v.m. de coronamaatregelingen hebben wij onze dienstverlening aangepast.

Heeft u een vraag aan het sociaal wijkteam? Neem dan contact met ons op, dit kan telefonisch van 9.00-17.00 uur. Telefoon: 075-7271050. Samen met onze medewerkers bekijken we met u hoe wij u zo goed mogelijk kunnen helpen. We zijn er voor u!

Medewerkers werken, volgens de RIVM-maatregelen ook na 1 juni, zoveel mogelijk vanuit huis; zij zijn mobiel of via email goed bereikbaar. In die uitzonderlijke situaties waarin er face to face contact nodig is, hanteren we uiteraard de algemeen geldende voorwaarden hiervoor.

Onze activiteiten zullen, na 1 juni, in aangepaste vorm gaan plaatsvinden. Houd onze website en Facebook pagina in de gaten om te zien wanneer welke activiteiten plaats vinden.

Het SWT is ook goed per mail bereikbaar: team10@swt.zaanstad.nl . U krijgt dezelfde of de volgende werkdag bericht terug.

Nieuws overzicht »

Laatste nieuws

Doe mee met het gezonheidsonderzoek 2020

09 oktober 2020

Oproep: doe mee met het gezondheidsonderzoek van de GGD GGD Zaanstreek-Waterland wil graag weten hoe het met de inwoners in onze regio gaat. Daarom houdt de GGD dit najaar een groot gezondheidsonderzoek voor kinderen (0-12 jaar), volwassenen en senioren.


Jeugdhulp

24 augustus 2020

Opgroeien en opvoeden gaat meestal vanzelf. Maar het kan af en toe ook lastig zijn. Misschien heeft u vragen of is er uitgebreidere (jeugd)hulp nodig. Vanaf 24 augustus 2020 verandert er iets in de toegang naar jeugdhulp. Vanaf 24 augustus 2020 kunt u zich aanmelden voor het Jeugdteam bij het Centrum Jong en het Sociale Wijkteam. Voor al uw vragen over kinderen, rond gezondheid, opvoeden, opgroeien en specialistische jeugdhulp, kunt u terecht bij het Centrum Jong. Daarnaast kunt u bij Sociale Wijkteams vragen stellen over jeugd en gezin. Centrum Jong en Sociale Wijkteams werken samen met het Jeugdteam en zorgen dat er voor ieder kind en gezin de juiste hulp komt. Dat varieert van een spreekuur van een jeugdverpleegkundige of pedagoge tot een doorverwijzing naar uitgebreidere hulp van het Jeugdteam of een specialistische jeugdhulporganisatie. Ook goed om te weten dat op diverse scholen ook al zorgcoördinatoren en interne begeleiders aanwezig zijn, die weten hoe het inzetten van jeugdhulp werkt. Trek tijdig aan de bel, want zo voorkomt u dat problemen groter worden of de situatie uit de hand loopt. U kunt zich dus niet rechtsreeks aanmelden bij het Jeugdteam. U kunt wel altijd terecht bij het Sociaal Wijkteam en Centrum Jong.

Bekijk onze introductievideo

 

Maak kennis met de Sociale Wijkteams. In deze video ziet u hoe we werken en waar wij u mee kunnen helpen.

 

Contact gegevens

Telefoon: 075 727 10 50

E-mail: Stuur een e-mail