Verhalen

Op deze pagina is ruimte om verhalen te delen van mensen die door Sociaal Wijkteam Wormerveer geholpen zijn. Wilt u uw verhaal ook delen? Neem dan contact op met: team2@swtzaanstad.nl

De kracht van Buurtcirkels

Jannie Deelnemer Buurtcirkel

Jannie is deelnemer van de Buurtcirkel, een groep van negen tot twaalf mensen met een ondersteuningsvraag. Deze mensen wonen bij elkaar in de buurt en vormen samen een netwerk dat voor elkaar van betekenis is. Elkaar ontmoeten neemt hierbij een belangrijke plek in, maar daarnaast helpen de deelnemers elkaar met waar ze goed in zijn. Talenten van mensen staan in de Buurtcirkel voorop!

Lees verder...

Kim, een jonge mantelzorger vertelt haar verhaal

Jonge Mantelz

Kim was jonge mantelzorger. Inmiddels is ze 32 jaar en heeft ze een leuke baan als hulpverlener bij een zorginstelling. Weinig mensen weten hoe zwaar haar jeugd was. “Als puber in een crisissituatie leef je constant in angst,” vertelt ze.

Lees verder...

“Zonder presentiemedewerker Karin, zou ik in een zware crisis terecht gekomen zijn”

Vrouw

Mensen denken bij eenzaamheid vaak aan senioren maar er zijn groepen die over het hoofd worden gezien. Zoals mensen met een psychische aandoening die zelfstandig in de wijk wonen en zich daar heel alleen voelen. Karin is als presentiemedewerker van Sociaal Wijkteam Wormerveer in de wijk aanwezig om preventief en signalerend te werken. Dat doet zij met zorgvuldige aandacht en zorg voor de bewoners.

Lees verder...

Verhalen van vrijwilligers

Gina Webs

Wij zoeken mensen met hart voor de wijk! Lijkt het u wat om problemen en kansen van uw medewijkbewoners aan te pakken en ze op weg te helpen naar zelfstandigheid? Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures. http://swtzaanstad.nl/wormerveer/vacatures-vrijwilligers/ Hieronder delen onze vrijwilligers hun ervaringen met u!

Lees verder...

Pierre Rocks uit Wormerveer schittert tijdens Kunst en Theaterfestival

Foto Gala 9

Op 7 juli organiseerde Leger des Heils W&G Noord-Holland een Kunst en theaterfestival in Theater de Luifel te Heemstede. Aan dit festival deden verschillende deelnemers vanuit het Leger des Heils mee. Pierre Rocks uit onze wijk Wormerveer was één van hen. “Dit was mijn kans om weer op een podium te staan.”

Lees verder...