#Zaanstap

Beweeg en blijf fit. Doe mee met onze Wandelchallenge. Zo blijven we gezond, ook tijdens de lockdown!

#Zaanstap Stappenteller

Zorg dat je fit blijft door te bewegen. Wandelen helpt om gewrichten en spieren soepel te houden, de conditie op pijl te houden en het is gezond voor de hersenen.

Doet u mee met onze Wandelchallenge? Wij gaan met jou de uitdaging aan om iedere dag 5000 tot 8000 stappen te zetten. Elke dag een half uur intensief bewegen. Via de #Zaanstap delen wij onze routes en resultaten. Hen jij geen social media of ben jij online niet zo thuis? Geen probleem, delen kan ook via een berichtje naar Karen. Zij deelt het bericht dan op Facebook.


Stappenteller

De #Zaanstap is er voor alle Zaankanters, maar woon jij in de wijk Wormerveer dan is het mogelijk om een eenvoudige stappenteller op te halen bij het Sociaal Wijkteam van Wormerveer. Met de stappenteller kan je bijhouden hoeveel stappen je zet tijdens de dag. Aan de stappenteller zijn geen kosten verbonden, maar wij vragen er wel iets voor terug. Wij willen namelijk zoveel als mogelijk Zaankanters motiveren om te gaan wandelen daarom vragen wij van jou om jouw route, het aantal stappen, jouw enthousiasme en wetenswaardigheden van bijzondere gebouwen en of pleinen op de route te delen via de #Zaanstap.


Heeft u wandelinspiratie nodig?

Sociaal Wijkteam logo bloem klein  #Zaanstap   Zoek op de #Zaanstap op Facebook en of op Instagram
 Sociaal Wijkteam logo bloem klein  Stadswandeling 075

 Elk weekeinde een andere mooie route. U doet mee op eigen gelegenheid en start op het startpunt dat u zelf kiest. Aanmelden graag vooraf via de Facebook pagina.

 Sociaal Wijkteam logo bloem klein  Van Bank naar Bank  Twee wandelingen en een fietsroute langs de verschillende Social Sofa's (bankjes) die Zaanstad rijk is. De QR-code op het bankje leidt je online naar een uniek verhaal over de Zaanstreek.
 Sociaal Wijkteam logo bloem klein  De ommetje app  In de ommetje app leest u de laatste trends en wetenswaardigheden over wandelen, gezondheid en lichaam en geest. Zet de app aan als u gaat wandelen en deel uw route op uw sociale media.
 Sociaal Wijkteam logo bloem klein  Wandelen met anderen  De Bloesem Wandeling
Donderdag 10:00 uur. Start vanaf de Bloesem.
Korte en langere wandelroutes door Wormerveer.

Wandelgroep
Vrijdag 10:00 uur. Start vanaf de Lorzie.
Korte en langere wandelroutes door Wormerveer. (aanmelden via Karen verplicht)


Karen Hemink Contact