Bewoners ontmoeten elkaar tijdens de open dag van het Sociaal Wijkteam

Op 20 augustus organiseerden wij een open dag waarop buurtbewoners gelegenheid hadden elkaar te ontmoeten en kennis te maken met het Sociaal Wijkteam. In totaal waren er ongeveer 140 bewoners aanwezig in de Vertoeving aan de Westzijde 82 te Zaandam. De hele middag door waren er boottochten en daarnaast konden de aanwezigen cup cakes versieren en spelletjes spelen.

Het zonnetje schijnt terwijl rondvaartboot ‘De Zaanhopper’ heen en weer vaart zodat mensen hun wijk nu eens vanaf het water kunnen zien. Ondertussen praten de bewoners gezellig met elkaar. “Deze dag staat in het teken van elkaar ontmoeten,” vertelt Edith Weening, één van de organisatoren. Voor veel mensen is zij een bekend gezicht vanwege haar functie als Frontoffice medewerker van het Sociaal Wijkteam. “Als mensen ons kennen is het gemakkelijker om bij ons binnen te lopen als ze een probleem hebben. Daarom willen we elkaar nu eens op een ontspannen, informele manier ontmoeten,” legt ze uit.  

Veel van de aanwezigen kennen het WIjkteam al. Ze kwamen ooit met een probleem en bezoeken tegenwoordig één van de inlopen. “Verschrikkelijk die computers, gelukkig helpen jullie me daarmee,” zegt een mevrouw tegen vrijwilliger Cynthia. Zij staat vandaag bij de spelletjes, maar werkt normaalgesproken bij de financiële inloop en het Digihuis. Het Leger des Heils is vandaag ook aanwezig om alle aanwezigen van een lekkere kop tomatensoep te voorzien. Daarnaast zijn er heerlijke Italiaanse hapjes en popcorn voor de kleintjes.  

Ook de cup cakes zijn lekker, jong en oud zijn creatief bezig aan een grote tafel, “mensen maken er echte kunstwerken van,” zegt medewerker Femke enthousiast. “Dit is een heerlijke dag voor mensen die veel aan hun hoofd hebben,” vertelt één van de aanwezigen, ze is net klaar met haar cup cake en praat nog wat na met buurtbewoners. “Ik was bijna dakloos, er zijn zoveel mensen met zorgen en zo’n dag is dan echt speciaal,” legt ze uit. Ook de andere aanwezigen zijn enthousiast. “We hebben het heel gezellig gehad. Aan het eind van de middag mag het Sociaal Wijkteam ook wethouder Söngul Mutluer verwelkomen. Samen met wijkbewoners vaart de wethouder gezellig mee op de boot. Kortom de open dag is geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar.  

Collage