Ons Team

Het Sociaal Wijkteam Zaandam West-Oude Haven is er voor u en de wijk.

Casemanagers
Als Sociaal Wijkteam Zaandam West-Oude Haven vinden wij het heel belangrijk dat u met al uw hulpvragen bij ons terecht kunt. Al onze casemanagers zijn generalisten, dat wil zeggen: mensen die kennis hebben over verschillende onderwerpen.

Hierbij kunt u denken aan onderwerpen als:

  • Financiële vragen en problemen;
  • Werk;
  • Zelfstandig leven;
  • Maatschappelijk werk;
  • Mantelzorg;
  • Overlast;
  • Gezin en relatie;
  • Psychische kwetsbaarheid;
  • Verlengen van indicaties;
  • Huisvestingsproblemen en uithuiszetting.

Opbouwwerkers
De opbouwwerkers zijn de verbinders in de wijk. Zij verbinden organisaties in de wijk met de bewoners uit de wijk. De opbouwwerkers ondersteunen de buurtbewoners bij het opzetten van initiatieven voor de buurt. Ook zijn zij altijd opzoek naar talenten en vrijwilligers en motiveren zij inwoners om een positieve bijdrage voor elkaar en de buurt te leveren.

Jongerenwerkers
De jongerenwerkers staan in contact met de jeugd (±8 t/m 25 jaar). Zij stimuleren de jeugd in hun (talent)ontwikkeling, behartigt hun belangen en geven grenzen aan. Daarnaast organiseren zij, in samenwerking en/of afstemming met de jeugd, activiteiten om hun eigen kracht te stimuleren.

Sociaal raadsvrouw
Zij wijst mensen de weg in wetten, regelingen en formulieren.

Participatiecoaches
In de aanpak Werk of meedoen worden Zaanse inwoners met een bijstandsuitkering opgeroepen voor gesprekken over werken of anderszins participeren (meedoen). De Participatiecoaches van het Sociaal Wijkteam richten zich op het participeren. Met de aanpak brengen we bewoners in beeld en gaan we ze activeren. Daarnaast monitoren de Participatiecoaches of bewoners actief blijven en of er ruimte is voor een volgende stap.

Teamcoach
De teamcoach zorgt dat alle medewerkers van het team zich optimaal ontwikkelen en hun werk goed kunnen uitvoeren.

Wilt u graag advies en ondersteuning bij het oplossen van één of meerdere hulpvragen of heeft u ideeën voor de wijk? Kom dan gerust naar de inloopspreekuren wij staan u graag te woord.


 

foto van Arzu

Arzu

"Wat ik prettig vind in mijn werk is dat ik de mogelijkheid heb om mensen te helpen bij het vinden van passende hulp en om goede contacten te leggen tussen de hulpvrager en de instanties. Samen kijken we hoe we uw vraag het beste kunnen beantwoorden en ondersteuning kunnen bieden. Door onze laagdrempelige werkwijze is het makkelijk om mensen in hun eigen kracht te zetten." Mijn inbreng in het team; Algemene Maatschappelijke Werk & Dienstverlening, schulddienstverlening en WMO. Ik ben verbonden aan de wijk Zaandam West-Oud Haven.

foto van Edith

Edith

''Het leuke van mijn werk als casemanager vind ik dat ik mensen kan ondersteunen bij het vinden van een oplossing voor hun problemen. Dat kan door mee te denken, te zoeken naar oplossing binnen hun eigen netwerk, een indicatie af te geven of ze door te verwijzen naar andere instanties. Daarbij probeer ik cliënten te stimuleren om zoveel mogelijk zelf te doen en ze in hun eigen kracht te zetten. Soms is een luisterend oor al voldoende om zelf verder te kunnen. Doordat de toegang tot het wijkteam laagdrempelig is, kunnen cliënten makkelijk met hun vraag terecht. Mijn inbreng in het team is kennis van psychiatrie en financiën.''

foto van Lindsay

Lindsay

Als opbouwwerker in het sociaal wijkteam gaan wij de wijk in om met bewoners te praten. Het in contact komen met hen is een goed middel om te weten wat er in de wijk speelt. Omdat we vraaggericht werken, is geen enkele dag hetzelfde! Op deze manier kan ik een verschil maken voor de bewoners en de wijk.

foto van Tessa

Tessa

Als sociaal raadsvrouw ondersteun ik mijn collega casemanagers op juridisch en financieel gebied. Mijn eerdere ervaringen komen hier goed van pas. Ik vind het leuk om mensen vooruit te helpen en daadwerkelijk iets te betekenen voor hen. Het financiële huis is een bijkomende taak waar ik mij ook met veel plezier voor inzet.

foto van Miloe

Miloe

Als manager van het Sociaal Wijkteam mag ik mij bezig houden met het coachen van dit bevlogen team. Het is een uitdaging om de brede opdracht in Zaanstad zo goed mogelijk vorm te geven. Een uitdaging die we dagelijks met elkaar aangaan.

foto van Pien

Pien

Wat mij aanspreekt aan het werken in het sociaal wijkteam is de laagdrempeligheid, de diversiteit aan vraagstukken waarmee een klant bij één casemanager terecht kan en het in de eigen kracht zetten van de klant. Mijn bijdrage aan het team: Kennis van beschermd wonen, psychische problematiek en financiële problematiek.

foto van Greta

Greta

Ik ben werkzaam als casemanager/wijkteammedewerker bij het sociaal wijkteam Zaandam West en Oude Haven. Hiervoor heb ik ook in een wijkteam gewerkt met als specialisatie juridische en financiële dienstverlening. Ik werk daarnaast als zelfstandige docent en bewindvoerder binnen een andere regio. Mijn kennis zet ik in binnen het wijkteam Zaandam West en Oude Haven zodat we samen de bewoners van deze wijken goed kunnen ondersteunen bij hun vragen. Het wijkteam is een laagdrempelige plek waar u terecht kunt met uw vragen. Daarna kijken we samen wat voor u de beste oplossing is.

foto van Sophie

Sophie

Ik ben werkzaam als casemanager binnen het sociaal wijkteam ‘West Oude Haven’. Wat mij erg aanspreekt in de functie is dat ik de mensen dichtbij hun vertrouwde omgeving kan ondersteunen. Ik probeer als hulpverlener naast iemand te staan, in te leven en te ondersteunen waar ik kan door handvatten aan te reiken en oplossingen te zoeken. Na het afronden van mijn opleiding Maatschappelijk werk en dienstverlening en GGZ-agoog heb ik enkele jaren in Frankrijk gewoond. De hulpverlening miste ik, waardoor ik heb besloten om terug naar Nederland te gaan om dit weer op te pakken. In de afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan in de geestelijke gezondheidszorg, begeleid wonen en kinderopvang.