Block Party, een Zomerfestival voor alle Zaanse jongeren

Op vrijdag 24 augustus organiseren wij Block Party, een festival, speciaal voor alle Zaanse jongeren. Ze zijn van 14:00 tot 19:00 van harte welkom op de Rozengracht in Zaandam, waar optredens zijn van o.a. DJ Heartex, DJ Marow, Meestervlogger en artiesten als Breesingh en Gibba. Ook voor kleintjes zijn er diverse leuke activiteiten.

Naast spectaculaire optredens is er tijdens de Block Party aan de Rozengracht van alles te doen. Hierbij worden de kleintjes niet vergeten Sportbedrijf Zaanstad organiseert bijvoorbeeld een voetbaltoernooi, er is graffiti, schmink, een springkussen en een draaimolen. Naast gratis alcoholvrije happy drinks zijn er voor
€ 1,-- popcorn en suikerspinnen verkrijgbaar. Kortom, het wordt één groot feest.

Jeanine, van Sociaal Wijkteam West Oude Haven is de organisator van dit evenement. “Als jongerenwerker ervaar ik dat er in West Oude Haven een gebrek is aan buurthuizen en geschikte hangplekken,” vertelt ze. “Daarom wil ik eens per jaar iets leuks voor de jongeren organiseren en ze zo een beetje tegemoet komen. Alle Zaanse jongeren zijn van harte welkom, je hoeft niet in de wijken Zaandam West of Oude Haven te wonen,” legt Jeanine uit. “Zo’n festival is niet alleen gezellig, ik vind het belangrijk dat jonge en oude wijkbewoners elkaar ontmoeten. Zo leren ze elkaar kennen en is het gemakkelijker om het gesprek aan te gaan als er ooit iets aan de hand is.”

Dit is alweer de tweede Block Party en Jeannine hoopt op een hoge opkomst. “Vorig jaar was het nog niet zo bekend, maar toch was de sfeer toen al heel goed, achteraf heb ik verschillende jongeren gesproken die enthousiast reageerden. We maken en ook dit jaar weer een gezellige middag en avond van voor jong en oud,” aldus Jeannine.   


Block Party Def