De kracht van Buurtcirkels

De Buurtcirkel die dit jaar in West Oude Haven startte, is een groot succes. De groep bestaat uit tien mensen met een ondersteuningsvraag, die bij elkaar in de buurt wonen. Ze vormen samen een netwerk waarin de talenten van mensen voorop staan. Deelnemers helpen elkaar met waar ze goed in zijn en zijn zo van betekenis voor anderen in hun omgeving.

Annet en Lucien zijn deelnemers van de Buurtcirkel in West Oude Haven. Annet is mantelzorger en hoorde hierdoor via het Sociaal Wijkteam over het bestaan van de buurtcirkel. “Ik besloot zelf eens een kijkje te nemen, zonder enige verwachting, maar ik was na afloop zo enthousiast dat ik Lucien ook mee heb genomen,” vertelt ze.

Tegenwoordig bezoeken ze de Buurtcirkel samen. “We vinden het fijn weer contacten te hebben. Het is een leuke groep en we eten veel met elkaar waarbij de deelnemers om de beurt koken. Maar we ondernemen ook leuke activiteiten, zo zijn we bijvoorbeeld naar het Klokkenmuseum geweest,” vertelt Annet. “Als iemand een idee heeft, dan bespreken we dat met de groep. Ik zou de buurtcirkel bij iedereen aanbevelen, zeker mensen die alleen zijn en wat aanspraak willen.”


Wilt u meer over de Buurcirkel weten?

Neem dan contact op met Buurtcirkelcoach Els van Ouwerkerk.
e-mail: e.vanouwerkerk@swtzaanstad.nl en tel: 06-15162645