Vrijwilliger van de Buurtcirkel ontvangt Wijkwaardering

Op 9 oktober ontving Evelien de Wijkwaardering, een initiatief waarmee de gemeente vrijwilligers voor hun inzet wil bedanken. Evelien ontving deze prijs door haar inzet voor de deelnemers van de Buurtcirkel van Noord Kogerveld. Ook in West Oude Haven is een Buurtcirkel.

“Gaat er vandaag iets bijzonders gebeuren?” vraagt Evelien aan Buurtcirkelcoach Els van Ouwerkerk als ze de Bovenkruier binnenkomt, “volgens mij is er iemand jarig.” Om haar te verassen zijn bijna alle deelnemers vandaag aanwezig. Op tafel staan zelfgebakken appeltaart en koffie en thee klaar. Ook Lucy van der Wal van ‘Zaankanters voor elkaar’ is  aanwezig om de Wijkwaardering uit te reiken.

Goud waard
De Buurtcirkel bestaat uit mensen met een ondersteuningsvraag, die bij elkaar in de buurt wonen. Ze vormen samen een netwerk waarin zij hun talenten inzetten om elkaar te helpen.
Als motor achter de Buurcirkel verbindt Evelien de deelnemers en stimuleert zij hen om samen leuke activiteiten te ondernemen. “Ik probeer de mensen blij te maken door te laten zien dat ik er voor ze ben. We komen eens per twee weken bij elkaar en dat is al heel wat, op deze manier doorbreken we iets. Je hoeft niet alleen thuis te zitten, ga erop uit, doe iets. Deze cirkel is goud waard!” roept ze enthousiast. De Deelnemers van de Buurtcirkel wonen bij elkaar in de buurt en spreken ook zelf met elkaar af, Evelien hoopt in de toekomst nog meer leuke activiteiten te organiseren, “maar dat moet groeien.”  

Kwaliteiten
“We zijn allemaal mensen die veel hebben meegemaakt,” legt één van de deelnemers uit. “De één heeft iets meer tijd nodig dan de ander.” De kracht achter de Buurtcirkel is dat er naar de kwaliteiten van mensen gekeken wordt. “Niet naar wat je niet kan, of wat je meedraagt. We doorbreken de sleur in het leven, niets hoeft, iedereen mag zichzelf zijn en we helpen elkaar.” Evelien krijgt een mooi cadeau van Zaankanters voor elkaar en een grote bos bloemen, ze is blij met zoveel waardering. “Het is geweldig wat me hier is overkomen, ik doe wat mijn hart me ingeeft en het is fijn dat andere mensen dat zien.”    

Wijkwaardering 1