Jonge Mantelzorgers

Kinderen en jongeren bij wie thuis één of meerdere gezinsleden chronisch ziek zijn of een lichamelijke en/of psychische beperking hebben noemen we Jonge Mantelzorgers.
Voor hen worden stedelijk een aantal Fundagen georganiseerd; een dag waarbij deze kinderen weer even kind kunnen zijn, plezier kunnen maken en niet hoeven te denken aan zorg.

1 op de 4 kinderen is een jonge mantelzorger! 

In 2019 hadden we al twee geslaagde Fundagen: het uitje naar Outdoorpark Almere en een zeer geslaagd SinterKerstenNieuw feest bij BAAZ in Assendelft, dat door diverse Zaanse ondernemers, waaronder Zuiver en New York Pizza, werd gesponsord. Zo’n 20 kinderen en jongeren waren daarbij en voor 2020 hopen we dat er nog veel meer kinderen meedoen.

Hoi! Wij wijn Sophia en Caroline en wij hebben een boodschap voor je!

FUNDAGEN

Dit jaar hebben wij 3 dagen in de planning. De eerste Fundag is op 21 maart in Westzaan, waar we samen gaan koken! Een gezellig, ontspannen en heerlijk uitje, dat we uiteraard afsluiten met samen onze kookcreaties opeten. Deze dag wordt begeleid door een aantal professionals van het Sociaal Wijkteam, Jeugdteam en Straathoekwerk en vrijwilligers. Ouders gaan in principe niet mee.

Voor meer informatie over de Fundagen kun je contact opnemen met Caroline of Sophia van het Sociaal Wijkteam. Zij zijn te bereiken op 075-20 600 19 of stuur een mail naar team6@swt.zaanstad.nl