Jongerenwerk

Wij zijn de jongerenwerkers van Krommenie en zijn er voor jongeren tussen de 8 en 27 jaar. Niet alleen voor de jongeren maar ook voor iedereen die met jongeren omgaat. Wij geloven dat de hele wijk beter wordt als jongeren gemotiveerd en gestimuleerd worden.

Als jongerenwerkers houden wij ons onder andere bezig met:
- het stimuleren van activiteiten;
- het geven van voorlichting;
- gesprekken voeren met jongeren;
- onderzoek doen;
- wijkrondes.

Wil je meer weten wat wij specifiek voor jou kunnen betekenen? Lees dan snel verder!

Afbeelding Jongeren Groep Liggen In Gras

Jongeren

Heb je vragen op het gebied van scholing, thuissituatie, geldzaken, pesten, relaties, (maatschappelijke) stage of heb je een probleem waarbij je wel wat hulp kunt gebruiken? Voor deze vragen en meer kan je terecht bij de jongerenwerkers van Sociaal Wijkteam Krommenie.

Wij zijn er niet alleen om te ondersteunen bij vragen maar ook als je leuke activiteiten wil opzetten. Wij vinden dat alle jongeren de mogelijkheden moeten hebben om leuke dingen te doen en tegelijkertijd meer te leren over zichzelf en de wereld waar wij in leven. Wil je graag leuke dingen organiseren zoals sport, muziek, graffiti, nieuwe speelmogelijkheden in de wijk of een wijkfeest? Hier kunnen wij jullie bij ondersteunen zodat het een nog groter succes wordt!

Ouders

Als ouders kan het voor komen dat je vragen hebt over je kinderen. Het is niet altijd even makkelijk om je kinderen te volgen en zeker in de puberteit kan dit op momenten uitdagend zijn. Wij zijn er voor ouders die bijvoorbeeld vragen hebben over het gedrag van hun kinderen, wanneer er botsingen zijn, over verslavingen of andere zorgen.

Scholen

Als jongerenwerkers zijn wij specialisten op het gebied van jongeren. Wij zijn bekend met de nationale ontwikkelingen als de lokale ontwikkelingen in Krommenie. Deze kennis willen wij graag delen op scholen. Wij kunnen voorlichting geven op verschillende gebieden zoals: omgaan met stress en prestatiedrang,  overgang van lagere school naar middelbare school, (online) pesten, omgaan met een scheiding en drugs & game verslaving. Tevens kan er ook voorlichting aan leraren gegeven worden. Naast voorlichting gaan wij ook graag in gesprek met scholen over wat er speelt bij de leerlingen en hoe wij elkaar kunnen ondersteunen.

Zorg en welzijn professionals

Wij zijn er ook voor professionals die met jongeren te maken hebben. Heb je vragen over het werken met jongeren? Wil je advies hoe je de jongeren (beter) kan benaderen en ondersteunen? Wij houden ons dagelijks bezig met jongeren en hoe zij het beste ondersteunt, gestimuleerd en gemotiveerd kunnen worden. Wij staan open om onze kennis en ervaring te delen.

Ondernemers

Veel (lokale) ondernemer willen ook graag hun steentje bijdragen aan de samenleving in Krommenie. Als wijkteam willen wij de verbindende factor zijn tussen organisaties en de inwoners. Iedereen draagt zijn steentje bij in Krommenie. Wij stimuleren en coördineren projecten waar u als ondernemer bij aan kan haken. Meedenken en meewerken aan projecten waarmee wij impact kunnen maken. Ondernemers die zich willen verbinden aan het sociaal wijkteam worden partners. Hierdoor worden zij meegenomen in de promotionele uitingen, netwerkbijeenkomsten, websitevermelding en zij mogen de partnerschap met het wijkteam ook uitdragen.

Wij zijn regelmatig in de wijk te vinden, mocht je ons niet tegenkomen dan kan je met ons contact opnemen:

Afbeelding Asli En Raoul

Asli Caliskan

Mail: a.caliskan@swt.zaanstad.nl   

Tel: 06-19764340

Instagram: asli_jongerenwerker_krommenie

Raoul Vries

Mail: r.vries@swt.zaanstad.nl

Tel: 06-83122585

Instagram: raoul.jongerenwerker.krommenie