Gezocht gastvrouw/gastheer voor de mantelzorgmiddag

Wij zijn opzoek naar een gastvrouw/gastheer voor de mantelzorgmiddag. Elke vrijdag van 13:30 tot 15:30 komen (ex)-mantelzorgers samen om elkaar te ontmoeten, ervaringen te delen en om er even uit te zijn.

Wat verwachten wij van jou?

- Dat je de deelnemers een warm welkom geeft
- Dat je een goed luisterend oor kan bieden
- Dat je de gesprekken in goede banen kunt leiden
- Dat je signalen die je oppakt tijdens de middag zoals bijvoorbeeld dat iemand het even moeilijk heeft doorgeeft aan de wijkteammedewerker
- Dat je zorgt dat de deelnemers een lekker kopje koffie of thee krijgen
- Dat je een goed gevoel voor humor hebt
- Dat de ruimte weer netjes is als de mantelzorgmiddag voorbij is
- Dat je de vrijdagmiddag beschikbaar bent en dat je iets eerder aanwezig bent dan dat de groep start (ben je er liever om de week of anders? Ook dat kan natuurlijk!).

Mantelzorgen is serieus maar tussen de zware gesprekken door houdt deze groep wel van wat humor en luchtigheid. Op dit moment bestaat de groep vooral uit wat oudere mensen. Wij zorgen dat er koffie, thee en wat lekkers is. De middag zelf gaat vanzelf, de deelnemers gaan met elkaar in gesprek, soms zetten we een muziekje op, nemen ze zelf iets creatiefs mee of pakken we de sjoelbak erbij. Net wat ze zelf willen. Samen met een andere vrijwilliger zorg jij voor een leuke middag voor de (ex)-mantelzorgers. Een medewerker van het wijkteam is altijd in het gebouw aanwezig.

Wil je meer informatie? Of heb je interesse in deze vrijwilligersfunctie? Neem dan contact op met Mariette Klaren of Marisya van Ruler

Mariette: m.klaren@swt.zaanstad.nl of 06-83281959
Marisya: m.vanruler@swt.zaanstad.nl of 06-30901519