teamfotokleurbw

Het Sociaal Wijkteam Zaandam Noord & Kogerveld: Samen sterk voor de wijk!

HetSociaalWijkteamZaandamNoord&Kogerveld:Samensterkvoordewijk!

Wij zijn er voor u én de wijk!

Vindt u het lastig om uw huishouden of financiën op orde te brengen? Heeft u hulp nodig bij het vinden van een baan? Of zorgt u voor een ziek familielid of uw buren en kunt u wel wat ondersteuning gebruiken? Wilt u wat betekenen voor een medewijkbewoner, of voor de wijk? Dan kunt u terecht bij het Sociaal Wijkteam! Wij kunnen u helpen bij vragen op het gebied van welzijn, zorg, wonen, gezinsrelaties, werk & inkomen. Ook met kleine vragen kunt u bij ons terecht, wij kunnen u op weg helpen om de juiste antwoorden te vinden.

Als Sociaal Wijkteam helpen wij u om zelf een oplossing te vinden. Zo kunt u bijvoorbeeld ondersteuning krijgen van mensen uit de buurt of vrijwilligers. Als dat niet lukt, zorgen wij voor professionele ondersteuning op maat. Dat gebeurt dan samen met één contactpersoon, op basis van één plan voor u of uw familie.

Bij het Wijkteam kunt u niet alleen terecht voor uw eigen vragen, maar ook wanneer u zich wil inzetten voor de buurt. Heeft u ideeën of wensen voor de wijk? Laat het ons weten! Wij kunnen u ondersteuning bieden bij het uitvoeren en realiseren ervan.Ondersteuning bij uw gesprek

Als u op gesprek gaat bij een Sociaal Wijkteam, is het vaak prettig om iemand naar het gesprek mee te nemen. Dit kan een vriend of familielid zijn, maar u kunt daarnaast ook gratis een getrainde medewerker vragen om u belangeloos te helpen. Zij helpen u met informatie en advies en werken onafhankelijk van het Sociaal Wijkteam. U kunt kiezen uit een ervaringsdeskundige GGZ, een medewerker van MEE Amstel en Zaan of een Vrijwillige Ouderen Adviseur.

Onafhankelijke ondersteuning

Zaankanters voor elkaar

Voor burenhulp, het stellen van hulpvragen of het aanbieden van hulp kun je nu terecht op www.zaankantersvoorelkaar.nl.

Wil je contact met Zaankanters voor Elkaar? Op werkdagen zijn wij bereikbaar op 075 2060010 of via info@zaankantersvoorelkaar.nl.

 

Bekijk hier de website van Zaankanters voor elkaar

Bekijk onze introductievideo

Maak kennis met de Sociale Wijkteams. In deze video ziet u hoe we werken en waar wij u mee kunnen helpen.

 

Bekijk hier de video
Socialekaartzaanstad2

Sociale kaart

Op de sociale kaart vindt u informatie en advies over wonen, welzijn en zorg in de gemeente Zaanstad. De sociale kaart wijst de weg, geeft informatie of komt met suggesties voor een oplossing. Of laat u inspireren door de ervaringsverhalen van inwoners over hoe zij onder andere om zijn gegaan met situaties als een scheiding, ouderdom of een gehandicapt kind.

http://www.socialekaartzaanstad.nl