Klussenbus

Heeft u een klusje in of rondom uw huis waar u zelf niet toe in staat bent? Zoals groen of snoeiwerk, het verhuizen van (lichte) spullen, drempels aanpassen, een lamp repareren of een tegelpaadje nivelleren. Misschien dat onze Klussenbus dan uitkomst kan bieden.

De vrijwilligers  van de Klussenbus zetten zich in voor Wijkbewoners die wegens fysieke of financiele redenen bepaalde klussen niet zelf kunnen doen. Als mensen in zo'n geval geen uitgebreid netwerk hebben, ontstaat er een probleem. Daarom besloten de Sociaal Wijkteams West Oude Haven, Kogerveld-Zaandam Noord, Krommenie en Wormerveer deze wijkbewoners te ondersteunen.  


Wilt u de Klussenbus inzetten? Dan zijn de voorwaarden wel dat het om een éénmalige klus gaat die niet langer dan vier uur duurt en dat u in één van de bovenstaande wijken woont. De vrijwilligers van de bus gaan iedere dinsdag op pad, maar in overleg is de bus ook op een andere dag inzetbaar.


De mensen die met de bus rijden zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en vrijwilligers. Zo worden er met dit project twee doelgroepen geholpen, mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en hulpvragers. De vrijwilligers zijn hierbij de verbindende factor.


Heeft u een klus neem dan contact op met Sociaal WIjkteam Noord Kogerveld 

075-2060018
team5@swt.zaanstad.nl

 

Kijk in onderstaand schema of wij u met uw klus kunnen helpen! U kunt links bovenin het schema beginnen. Komt u in aanmerking of twijfelt u dan kunt u contact opnemen met het Sociaal Wijkteam.
Stroomschema Klussenbus