Schulddienstverlening

Schulden?

Willem en Chantal hebben drie kinderen. Willem is zijn baan kwijtgeraakt waardoor het niet meer lukt iedere maand de huur van hun woning te betalen. Dan gaat de auto stuk, de reparatie kost € 750,-. Zo stapelen rekeningen zich op en ontstaan er schulden. Dan stuurt de verhuurder een brief met de mededeling dat als de openstaande huur niet binnen twee weken wordt betaald, dan wil de verhuurder gaan ontruimen. Hoe moeten ze ooit hun schulden aflossen?

Herkent u dit? Of een deel van dit verhaal? Het overkomt helaas steeds meer mensen. Dit soort financiële problemen noemen we ‘problematische schulden’.

Als u er niet meer zelf uitkomt biedt het sociaal wijkteam u ondersteuning. De ondersteuning kan onder andere bestaan uit het weer op orde brengen van uw administratie, het opstellen van een budgetplan of hulp bij het maken van betalingsregelingen met de schuldeisers.

Indien er geen mogelijkheden meer zijn voor betalingsregelingen kan het sociaal wijkteam u ook helpen met een aanvraag schulddienstverlening bij de gemeente Zaanstad. Hier zijn echter strenge voorwaarden aan verbonden waar het sociaal wijkteam u alles over kunt vertellen.

Is uw administratie een puinhoop en komt u er niet zelf uit? Meld u zich dan ook bij het sociaal wijkteam. Wij maken voor u een afspraak voor het Administratie Huis, neem dan uw volledige administratie mee en vul het financieel basisoverzicht in. Vergeet uw DigiD niet!

Wilt u leren hoe u uw inkomsten en uitgaven beter bij kunt houden? Vraag dan naar onze begeleiding van de budgetmaatjes. Deze getrainde vrijwilligers komen bij u thuis en kijken graag met u mee hoe u het overzicht kunt bewaren. Er worden ook regelmatig budgetcursussen gegeven in kleine groepen.

Wacht echter niet tot het laatste moment en neem op tijd contact met ons op!