Individuele Inkomenstoeslag (IIT)

Een Individuele Inkomenstoeslag (IIT) is een geldbedrag dat toegekend kan worden aan mensen die minimaal 5 jaar van een minimuminkomen leven.

SWT-iconen -met Laptop

U komt in aanmerking voor Individuele Inkomenstoeslag als u voldoet aan bepaalde voorwaarden. Klik hier om de voorwaarden terug te vinden op de website van Gemeente Zaanstad.

U kunt de Individuele Inkomenstoeslag aanvragen op de website van de Gemeente Zaanstad. Klik op de afbeelding.
ZNSTD (1)

Voor het aanvragen van de Individuele Inkomenstoeslag heeft u het volgende nodig:

Swt -bloem -blanco _19x 19 DigiD
Swt -bloem -blanco _19x 19 Bankafschriften van alle rekeningen (betaal en spaarrekeningen) van u en alle medebewoners van de afgelopen 3 maanden
Swt -bloem -blanco _19x 19 Inkomensspecificatie van de afgelopen 3 maanden
Swt -bloem -blanco _19x 19 Bruto inkomensgegevens van de afgelopen 5 jaar van u en uw (ex)partner(s)
Swt -bloem -blanco _19x 19 Eigen vermogen gegevens
Swt -bloem -blanco _19x 19 Is er een beslag op uw inkopen gelegd? Dan zijn de bewijsstukken van het Beslag, WSNP of een minnelijke schuldregeling nodig

Als u uw aanvraag heeft ingediend bij de Gemeente Zaanstad dan kunt u via Mijn Zaak de status van uw aanvraag volgen, een persoonlijk bericht doorgeven, uw contactgegevens wijzigen en of (ontbrekende) informatie toevoegen aan uw dossier. Klik op de onderstaande afbeelding om naar de pagina van Mijn Zaak te gaan.
ZNSTD (1)

Lukt het niet met het aanvragen? Dan kunt u terecht bij het Financieel Huis voor hulp. Neemt u dan wel de benodigde stukken en uw DigiD mee? Als u deze stukken niet bij u heeft, kunnen wij u niet helpen bij het Financieel Huis.