Sociale Wijkteams tijdens corona

Vanwege de coronamaatregelen zijn wij anders te bereiken dan u van ons gewend bent. Dat vinden we vervelend, maar we doen ons best u zo goed mogelijk te helpen. De deuren van de Sociale Wijkteams zijn gesloten. Maar u kunt ons wel telefonisch bereiken.

Ik heb mij opgegeven voor een training, gaat die door? 
Tijdens de lockdown van 15 december tot en met 19 januari 2020 organiseren we geen trainingen en bijeenkomsten. Kwetsbare groepen zijn uitgezonderd. Een medewerker neemt contact op om de training te verzetten of eventueel online door te laten gaan.

Kan ik nog naar de inloop? 
Nee, helaas zijn alle inloopspreekuren gesloten. Heb je een vraag waarvoor je normaal naar inloopspreekuur komt? Neem telefonisch of per mail contact met ons op. Telefonisch kunt u ons bereiken van 9.00-17.00 uur. Als u mailt, krijgt u dezelfde of de volgende werkdag bericht terug. Vul uw postcode links op de pagina in om de contactgegevens van een Sociaal Wijkteam bij u in de buurt te vinden.

Kan ik nog de Huiskamer bezoeken?
De Huiskamer van Zaanstad mag open blijven omdat zij er zijn voor mensen die het meest kwetsbaar zijn; voor wie zich toch al eenzaam voelt of behoefte heeft aan een luisterend oor in deze verwarrende tijd. Hiervoor moet je je vooraf aanmelden via één van de Sociale Wijkteams.

Corona-initiatieven
In Zaanstad zijn er talloze initiatieven om mensen te helpen met een luisterend oor, met extra aandacht, praktische hulp of ‘vermaak’. Hier vindt u voorbeelden van landelijke, stedelijke en wijkinitiatieven tijdens de corona.

Aangezien er elke dag dingen veranderen, is dit overzicht nooit compleet of actueel. Heeft u een belangrijke aanvulling, mail deze dan naar wijkmanagement@zaanstad.nl.